Adem gezonde lucht in uw leefruimte, bureel, kapperszaak, schoonheidssalon, kinderdagverblijf, school of andere openbare ruimte, enz.. 

 

 

ZUIVER EN GEZOND

Om de luchtkwaliteit in uw werk- of leefomgeving optimaal te houden biedt Gedax u kwaliteit en service aan, die u met weinig overlast en rompslomp, zo optimaal mogelijk helpt. Door gebruik te maken van onze diensten, bent u er zeker van dat uw klanten en uzelf zich altijd in zuivere, gezonde lucht bevinden. Gedax gebruikt enkel materiaal van topkwaliteit.

U bent hier

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /home/g12474ge/public_html/includes/menu.inc).

Gedax P510

Gedax P510 HEPA plasma luchtreiniger

De Gedax P510 is de krachtigste luchtreiniger in ons programma, met de grote luchtfilters en de grote luchtdoorvoer is het toestel geschikt om de luchtkwaliteit in grotere ruimten en onder zwaardere omstandigheden te optimaliseren. Deze AHAM gecertificeerde luchtreiniger kan volautomatisch zijn werking aanpassen aan de omstandigheden door toepassing van stof-, geur- en gassensoren. De P510 HEPA luchtreiniger is met zijn 3 filters en plasma systeem bijzonder effectief tegen allergenen/pollen, bacteriën, virussen, schimmels, (fijn)stof en vluchtige organische stoffen, de luchtreiniger is zowel automatisch als handmatig te bedienen via het bedieningspaneel of met de afstandbediening.

Effectieve filterwerking met 3 hoogwaardige filters in combinatie met Plasma systeem
Een optimale reiniging van de binnenlucht wordt bereikt door toepassing van 3 filters; het voorfilter voor de grotere stofdeeltjes, een True HEPA filter voor de micoscopisch kleine partikelen en een actieve kool filter tegen geuren, vluchtige stoffen en gassen. Het PlasmaWave systeem versterkt de werking en zuivert naast de lucht die door het toestel ging tevens de lucht die nog door de ruimte circuleert.

Plasma-ionisatie voor complete luchtreinigende werking
Naaste de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Gedax luchtreiniger tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Gecertificeerde effectiviteit
De Gedax P510 luchtreiniger is door AHAM getest en gecertificeerd, Amerikaanse Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM), deze instantie test en certificeert luchtreinigers op effectiviteit tegen rook, stof en pollen, en geeft een indicatie van de ruimte waarin een luchtreiniger binnen 20 minuten 80% verbetering van de luchtkwaliteit kan bereiken. 

Gebruiksvriendelijk met handmatige en automatische bediening
De Gedax P510 Plasmawave is naar keuze handmatig of automatisch te bedienen, in de automatische stand past de werking van het toestel zich aan de door de stof-, gas- en lichtsensoren gemeten luchtkwaliteit en lichtintensiteit aan 

Energiezuinig en efficient
Bij de ontwikkeling van de Gedax P510 PlasmaWave luchtreinigers is veel aandacht aan energieverbruik en milieuvriendelijkheid, in de automatische werking zal het toestel altijd naar de meest energiezuinige werking schakelen als de luchtkwaliteit voldoende is, voor de productie zijn zo veel mogelijk recyclebare materialen gebruikt. De Gedax P510 is EnergyStar gecertificeerd. 

 

Afstandbediening voor vergroot gebruiksgemak
Het toestel is tevens via de afstandsbediening te bedienen, voor situaties waar het toestel op plekken moet worden geplaatst waar de knoppen niet eenvoudig te bereiken zijn 

Stil en veilig
De Gedax P510 PlasmaWave schakelt als het donker wordt automatisch naar een stille werkingsstand zodat deze 's nachts ook in ruimten zoals de slaapkamer in te zetten is, deze stille stand is natuurlijk ook handmatig te selecteren. De luchtreiniger produceert absoluut geen ozon uit zodat deze ook in te zetten is voor mensen met gevoelige luchtwegen zoals bijvoorbeeld baby's en jonge kinderen. 

 Hoge kwaliteit filters voor effectieve luchtzuivering

Wasbaar voorfilter, verwijdert stof deeltjes, pluizen en (huisdieren) haren, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.

HEPA filter, deze is 99,97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen.  Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.

Actieve kool filter, actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel.  Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak,  een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters.  Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

Voor zware omstandigheden, zoals bij sigarettenrook of een zeer hoge hoeveelheden zwevend stof, zijn er tevens optionele Medium filter beschikbaar, dit filter kan tussen het voorfilter en het  HEPA filter worden geplaatst.

Deze filters verlengen de levensduur van de achterliggende filters zoals het HEPA filter en het actieve kool filter door de deeltjes die door het voorfilter worden doorgelaten te filteren, hierdoor hoeft het HEPA filter alleen nog de zeer kleine (fijn)stofdeeltjes te filteren.

Ook in ruimten waar gerookt wordt verlengen de Medium filters de levensduur van de achterliggende filters door de vette aanslag van de rook te absorberen en zo de achterliggende filters te sparen.

Het medium filter heeft gemiddeld een levensduur van 2-6 maanden, afhankelijk van de mate van luchtvervuiling.

 

Plasma-ionisatie voor extra luchtzuiverende werking

 

Naast de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Gedax P510 luchtreiniger tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

 

Deze luchtzuiverende werking wordt bereikt doordat de plasma ionisator instabiele moleculen zoals hydroxyl radicalen (OH) produceert. Deze molecule hechten zich aan vervuilingen zoals vluchtige stoffen (geuren) en micro-organismen in de lucht die door dit proces worden afgebroken.

 

Deze technologie wordt ook wel plasma- of actieve luchtreiniging genoemd, de vervuilingen worden op moliculair niveau bestreden, dit in tegenstelling tot passieve luchtreiniging waar de vervuilingen door filters worden bestreden.  De reinigende werking van deze ionen is actief in de gehele ruimte en dringt zelfs door in poreuze materialen.

 

De plasma-ionisatie is naar wens in- of uit te schakelen aan de hand van de gewenste effectiviteit.

 

 

 

 

 

 

 

Specificaties Gedax P510 PlasmaWave HEPA luchtzuiveraar

Toegepaste filters Wasbaar voorfilter

True-HEPA filter

Actieve kool filter
CADR waarden Pollen 343
 Stof 291
Rook 298
Filtercapaciteit

509³ per uur

Capaciteit volgens AHAM standaard

42 m² binnen 20 minuten (*)

Geschikt voor ruimten tot

99 m² 

Geluidsniveau

27 / 38 / 50 / 60 dB

Bediening Bedieningspaneel, weergave luchttoestand d.m.v. kleur verlichting
Automatische Bediening

Ja

Sensoren

Stof, Geur, Gas, Licht

Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Stroomverbruik 11 tot 110 Watt
Afmetingen 690 × 520 × 260 mm (HxBxD)
Gewicht

10 kg

 

 

(*) 

Capaciteit luchtreinigers

Een exacte opgave van de capaciteit van een luchtreiniger wat betreft oppervlakte (m²) of inhoud (m³), is eigenlijk niet mogelijk. Er spelen te veel andere factoren mee, zoals:

  • Mate van luchtvervuiling in de ruimte.
  • Het soort vervuiling (stof, rook, virussen, allergenen, pollen, luchtjes, vluchtige stoffen, etc.
  • De hoeveelheid personen in de ruimte.
  • De mate van ventilatie in de ruimte.
  • De gevraagde kwaliteit van de lucht.
  • Is de mate van vervuiling constant of is er sprake van piekvervuilingen die snel moeten worden gezuiverd?

Als een luchtreiniger een bepaalde maximum opgegeven ruimte capaciteit heeft moet u er ook rekening mee houden dat deze om de lucht in een dergelijke ruimt te zuiveren op de hoogste werkingsstand moet werken, wat meer geluid geeft en ten koste gaat van de levensduur van de filters, en op de lange termijn van het toestel zelf.

Filterset Gedax P510

 

Complete filterset t.b.v. de Gedax P510 luchtreiniger, bestaande uit:

  • Voorfilter, Het voorfilter verwijdert stof deeltjes, pluizen en  (huisdieren)haren. Om opbouw van bacteriën en schimmels te voorkomen is in het filter een antibacterieel materiaal toegepast. Het voorfilter is wasbaar of met de stofzuiger te reinigen, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
  • HEPA filter, deze verwijdert minimaal 99.97% van fijnstofdeeltjes van 0.3 micrometer. Deze grootte van fijnstofdeeltjes staat bekend als de Most Penetrating Particle Size (MPPS) ofwel de moeilijkst te filteren deeltjesgrootte, grotere zowel als kleinere stofdeeltjes zijn eenvoudiger te filteren dan deze fijnstofdeeltjes.Onder fijnstof worden stofdeeltjes kleiner dan 10 micrometer gerekend, een micrometer is éénduizendste deel van een millimeter.
  • Actieve kool filter, actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden. Een actieve kool filter is een honingraatstructuur waarin honderden losse bolletjes actieve kool opgesloten zitten. Actieve kool is een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en  is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

De levensduur is afhankelijk van de omstandigheden maar een filterset gaat gemiddeld 1 jaar mee.

 

Filterset Winix U450

Medium Filter Gedax P510 (set van 5)

 

Set van 5 medium filters t.b.v. de Gedax P510 luchtreiniger. Deze dienen tussen de voorfilters en de actieve kool/HEPA filters geplaatst te worden.

 

Deze filters verlengen de levensduur van de achterliggende

filters zoals het HEPA filter en het actieve kool filter door de

deeltjes die door het voorfilter worden doorgelaten te filteren,

hierdoor hoeft het HEPA filter alleen nog de zeer kleine

(fijn) stofdeeltjes te filteren.

 

Ook in ruimten waar gerookt wordt verlengen de Medium filters

de levensduur van de achterliggende filters door de vette

aanslag van de rook te absorberen en zo de achterliggende

filters te sparen.

 

Het Medium filter heeft gemiddeld een levensduur van 2-6

maanden, afhankelijk van de mate van luchtvervuiling.

Medium Filter Winix U450 (set van 5)

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer